Logo Yanı Reklam
TIP MERKEZLERİNİN A.T.T YÖNETMELİK TOPLANTISI YAPILDI.

TIP MERKEZLERİNİN A.T.T YÖNETMELİK TOPLANTISI YAPILDI.

İntermedia Hbys sponsorluğunda TÜMSAD Derneği tarafından organize edilen Ayaktan Teşhis ve Tedavi Yapılan Sağlık Kuruluşları hakkındaki yönetmelik değişikliği değerlendirme toplantısı Eresin Barcelo Topkapı Hotelde yapıldı.

 

 

TÜMSAD Derneği tarafından organize edilen Tip Merkezlerinin yönetmelik sorunları toplantısı Barcelo Eresin Topkapı Hotelde yapıldı. Toplantıya Sağlık Bakanlığı Ruhsatlandırma daire Başkanı Sn. Ahmet AYDINLI, Tıp Merkezleri birim sorumluları Sibel BAŞARGAN ve Gülsevin ÇİFTÇİ Bakanlık yetkilileri olarak katılım sağladı.

 

Toplantıya İl içi ve il dışı birçok Tıp Merkezi Yetkilileri katılarak Özelikle yeni yayımlanan A.T.T Yönetmeliğinde Tıp merkezlerinin içinde bulunacağı hayati sorunlar istişare edildi. Yönetmeliğin, muğlak olan maddelerinin yanı sıra Cerrahi listede başta acil sezeryan gibi önemli işlemlerin Tıp merkezlerinde A,B,C sınıfı ayrımı yapılması Cerrahi birimli olan diğer Tıp merkezlerinde liste dışı kalması Sağlık hizmetini de kaosa sürüklemesine yol açacağı vurgulandı. Toplantıda sıkıntılı tüm maddeler Sağlık Bakanlığı Sn Daire Başkanımız Ecz. Ahmet AYDINLI ve ekibinin de olduğu konuşmacılar nezdinde geniş katılımcı kitlesi ile ele alındı. Yapılan bu toplantının sorunlarımıza acilen çözüm olması yönünde görüş birliğine varılarak acil yönetmelik değişikliği yapılması ve muğlakta kalan yönetmelik ve eki maddelerinin açıklığa kavuşturulması için görüş birliğine varıldı.

 

Toplantı davetimize SAĞLIK BAKANLIĞI nezdinde Başta Bakanlık Müdürlerimize Ve toplantımıza icabet edip katılım sağlayan Sn Başkan ve ekibine teşekkür ederiz.

TOPLANTIYA TÜMSAD Yönetim kurulu Başkanı Dr. İrfan BAŞPINAR AÇILIŞ KONUŞMASI GERÇEKLETİREREK BAŞLARKEN, TIP MERKEZLERİNİN MAĞDURİYETİNİ SLAYTLI ANLATIMI İLE KATILIMCIULARLA İSTİŞARE ETTİ.

Toplantıda Sağlık Bakanlığı Ruhsatlandırma daire Başkanı Sn. Ahmet AYDINLI, Tıp Merkezleri birim sorumluları Sibel BAŞARGAN ve Gülsevin ÇİFTÇİ hazır bulundu.

TÜMSAD GENEL SEKTERERİ ALİ ÖZTÜRK MODERATÖRÜLÜĞÜNDE  BURSAD 2 BAŞKANI DR. FEZA ŞEN VE OHSAD YÖNETİM KURULU ÜYESİ BİLAL YILDIRIMIN KATKI VE YORUMLARIYLA YÖNETMELİK SORUNLARI MADDE MADDE  ESKİ YENİ KARŞILAŞTIRMASI YAPILARAK TÜM KATILIMCILAR  NEZDİNDE ELE ALINDI

AV. BÜLENT ÖZER YÖNETMELİK MADDELERİNE HUKUKSAL AÇIDAN BAKIŞ AÇISI SUNDU.

TOPLANTIYA İL İÇİ VE İL DIŞINDAN YOĞUN KATILIM OLURKEN TIP MERKEZLERİ YETKİLİLERİ EMEKLERİNİN GÖZ ARDI EDİLDİĞİNİ VE SÜRATLA SORUNLARININ ORTADAN KALDIRILMASI GEREKTİĞİNİ TEK TEK DİLE GETİRDİ.